5 nejlepších cviků pro poslušnost a výcvik psa

Výcvik psa je důležitým aspektem péče o něj. Poslušnost přináší mnoho výhod jak pro Tebe, tak pro Tvého psa. V tomto článku se podíváme na pět nejlepších cviků, které Ti pomohou posílit poslušnost svého čtyřnohého kamaráda.

 

SEDNI

Cvičení sedni je základem poslušnosti. Ujisti se, že máš malou pamlskovou odměnu, kterou můžeš použít jako motivaci. Představ si, že držíš pamlsek nad nosem psa a pomalu ji posouváš směrem nahoru. Při tomto pohybu by pes měl přirozeně sednout. Jakmile tak udělá, pochval ho a dej mu odměnu.

LEHNOUT

Dalším důležitým cvikem je lehnout. Začni ve stoje a drž pamlsek nad nosem psa. Pomalu ho posouvej směrem dolů, směrem k zemi. Pes by měl reagovat tím, že se položí na břicho. Opět ho pochval, dej mu odměnu a opakuj cvik, dokud nebude pes reagovat bez zaváhání.

 

PŘIVOLÁNÍ

Přivolání je klíčové pro volný pohyb venku. Začni v bezpečném a ohraničeném prostoru. Pusť svého psa z vodítka a zvol vhodné povely, jako je "sem" nebo "ke mně". Když pes přijde k tobě, pochval ho a dej mu odměnu. Postupně zvyšuj vzdálenost a ruchy, aby byl pes schopen přijít k tobě i ve větších vzdálenostech.

 

 

UKLIDNI SE

Cvik uklidni se je užitečný pro psy, kteří mají tendenci být nadměrně vzrušení. Začni v prostoru, kde se pes cítí pohodlně. Požádej ho, aby se posadil nebo lehl. Poté použij klidné a uklidňující povely, jako je "klid" nebo "pohoda". Po chvíli, kdy pes zůstává klidný, ho pochval a dej mu odměnu.

 

CHŮZE NA VODÍTKU

Chůze na vodítku je základním cvikem, který je důležitý pro každodenní procházky. Začni ve stoje a použij povely, jako je "pojď" nebo "se mnou". Pokud pes táhne, zastav se a počkej, až pes povolí vodítko. Potom pokračuj v chůzi. Pochval ho a dej mu odměnu, když krásně chodí po tvém boku.

 

Pravidelný trénink a cvičení jsou klíčem k poslušnosti a výcviku psa. S těmito pěti cviky můžeš začít posilovat poslušnost svého psa již dnes. Nezapomeň být trpělivý a důsledný. Tvůj pejsek bude vděčný za tvé úsilí a společně si budete užívat harmonický vztah.

 

Logo