Pes a barvy

PES A BARVY: Jak psí zrak ovlivňuje výběr hraček a náladu

Barvy jsou základem našeho vizuálního světa a hrají důležitou roli v našem každodenním životě. Ale co ovlivňují barvy v očích našich věrných čtyřnohých společníků? Tento článek se zaměří na tajemství psího zraku a na to, jak barvy mohou ovlivňovat psychiku a náladu našich psích přátel.

 

Psí Zrak: Jak Vidí Barvy

Když se ptáme, jaké barvy psi vidí, musíme si uvědomit, že psí oči obsahují jiné druhy buněk citlivých na světlo než lidské oči. Pro psy jsou základními barvami modrá a žlutá, s odstíny mezi nimi. To znamená, že většina barev, které my vidíme, se v jejich světě mění na různé odstíny modré a žluté.

Barevné_spektrum-removebg-preview

Pejsek zároveň vidí rozmazaně. Odpovídá to zhruba čtyřem diopriím u člověka. Avšak dokáže rozeznat lépe světlo nebo pohyb, to díky své genetické výbavě lovce. Naopak v noci pes vidí mnohem lépe než my. Stačí mu totiž jen kousíček osvětlení k tomu, aby se rozientoval.

 

Modrá: Klid a Pohoda

Pro psy může být modrá barva klidná a uklidňující. Je to barva nebe a vody, což může přinášet pocit pohody a harmonie. Pokud máte psa, který trpí úzkostí, mohou modré hračky nebo hračky s modrými detaily pomoci vytvořit klidné prostředí.

Chcete-li svému pejskovi navodit pocit klidu a pohody, můžeme vám doporučit například modrou Plyšovou Kostnebo pro menší pejsky modrého Hrošíka. Ve štěňátkách by mohl pocit pohody vyvolat pravděpodobně i mintový Medvídek s Dečkou.

Klidný pes

 

Žlutá: Viditelnost a Radost

Žlutá barva je jednou z nejviditelnějších pro psí oči. Pro psy je snadno rozpoznatelná a často přitahuje jejich pozornost. Je to barva slunce a radosti, což ji dělá skvělou volbou pro hračky, které mají být snadno viditelné a zábavné. Může však snadno splívat se zelenou trávou, a proto žluté hračky doporučujeme spíše do interiérů.

Jelikož pejsek napřímo vidí jen spektra modré a žluté, znamená to, že žluté hračky skutečně vidí tak, jak jsou. Proto můžeme doporučit například Hrušku STRELKA, která si svou žlutou barvou zachovává přírodní vzhled. Pejsek se tak bude cítit maximálně přirozeně.

Šťastný pes

 

Zelená: Příroda a Harmonie

Zelená barva má uklidňující vliv na psí psychiku. Je spojena s přírodou a harmonií. Pokud máte psa, který má rád venkovní dobrodružství, zelené hračky mohou být pro něj skvělou volbou.

Dobrodružství má rád téměr každý pejsek. Zelená však pejskovi může splývat s odstínem žluté barvy. Přesto ve žluté a zelené barvě pejsek decentní rozdíl pozná. Pro maximální přírodní požitek určitě doporučujeme zelené Jablko STRELKA. Pro podporu fyzické aktivity a zabránění přejídaní je vhodný mintový Lízací Talířek. A pro menší pejsky můžeme doporučit pískacího zeleného Krokodýla.

Pes v přírodě

 

Červená: Vzrušení a Aktivita

Červená barva je plná energie a vzrušení. Pro aktivní psy může být červená hračka skvělým stimulem k hře a pohybu. Pomáhá podpořit jejich fyzickou aktivitu.

Červená barva patří do skupiny barev, které napřímo nevidí a vidí je tak v odstínu žluté až temné barvy. Aby si pejsek udržoval pravidelnou fyzickou aktivitu můžeme doporučit Vystřelovač Pamlsků nebo Rajče STRELKA.

Běžící pes

 

Výběr Hračky pro Vašeho Psího Kamaráda

Když vybíráte hračky pro svého psa, nezapomínejte na jeho individuální potřeby a preference. Zvažte jeho aktivitu, temperament a věk. Výběr správné barvy může ovlivnit jeho náladu a zábavu. Svého pejska znáte zaručeně nejlépe vy, a právě proto nejspíš nejlépe víte, jaké hračky bude mít rád. Při výběru si však můžete vzpomenout na náš článek a třeba bude pejsek s hračkami ještě spokojenější než dříve.

Tulivý pes

 

Výběr barvy hraček pro psa může být zábavným procesem, který pomůže posílit vztah mezi vámi a vaším psem. V našem e-shopu na CHEW IT najdete široký výběr hraček v různých barvách, včetně atraktivní žluté, která je pro psy snadno viditelná. Podpořte šťastné a zdravé chování svého psa pomocí vhodných barev hraček, které mu přinesou radost.

Logo