Proč svému psovi opatřit interaktivní hračku

Psi jsou nejen naši věrní společníci, ale také energičtí a chytří tvorové, kteří potřebují dostatek fyzické aktivity a mentální stimulace. Jedním z nejlepších způsobů, jak udržet svého psa šťastného a zdravého, je nabídnout mu nejen fyzickou, ale i mentální výzvu.

Přesně proto vstupují do hry interaktivní hračky pro psy, které vašim chlupatým kamarádům dokáží dostatečně stimulovat mysl.

Psí interaktivní hračky jsou většinou vyrobené z plastu, případně dřeva. Nejčastěji jsou spojené s nějakou formou odměny, kterou bývá zejména pamlsek. Můžeme najít různé psí hračky, které dávají psovi úkol je pomocí svého intelektu otevřít, či jinak dobýt. Následně z hračky získají za odměnu pamlsek.

Proč jsou interaktivní hračky vhodné

Fyzická aktivita

Interaktivní hračky ocení nejen psi, kteří se neradi hýbou. Ale také psi, kteří trpí přejídáním. Interaktivní hračky totiž vyžadují mimo jiné vytrvalou fyzickou aktivitu, která zabraňuje přejídání a vyváženému stravování. Zároveň interaktivní hračky nutí pejska, co chce svou odměnu, nejprve vykonat fyzickou aktivitu.

Motivační Míček - Chew It

Mentální stimulace

Interaktivní hračky přinášejí psům mentální stimulaci. Hry, které vyžadují přemýšlení a řešení problémů, jsou pro psy skvělým tréninkem pro jejich mozkovou aktivitu. To je obzvláště užitečné pro inteligentnější plemena, jako třeba labradoři, němečtí ovčáci, nebo border kolie, která potřebují neustálou výzvu.

Velký Lízací Talířek JUNIOR - Chew It

Prevence nudy

Nuda je jedním z hlavních faktorů negativního chování psů, které může zahrnovat nežádoucí žvýkání, štěkání nebo dokonce destruktivní chování. Pokud také patříte mezi ty, kteří se chvilku svému pejskovi nevěnují a během chvíle mají rozkousané pantofle, možná pro vás tento typ hraček bude řešením. Interaktivní hračky mohou zabránit nudě tím, že poskytnou psu zábavnou a zajímavou aktivitu.

Dog Activity GAMBLE TOWER - Chew It

Jak vybrat správnou interaktivní hračku

Velikost a typ plemene: Rozličná plemena mají odlišné potřeby. Vyberte hračky, které jsou vhodné pro velikost a typ aktivity vašeho psa.

Úroveň obtížnosti: Začněte s jednoduššími hračkami a postupujte k těm obtížnějším, jakmile se váš pes stane zručnějším a inteligentnějším.

Bezpečnost: Vždy zkontrolujte, zda jsou hračky bezpečné a neobsahují malé části, které by mohly být nebezpečné pro vašeho psa.

 

Plánujete svému pejskovi pořídit interaktivní hračku? Podívejte se na ty naše a vyberte si ještě dnes.

 

Interaktivní Hračky